Meet Me bestaat 1 jaar! Meet Me bestaat 1 jaar!
 
Uitleg bij project Crux in Rosmalen

Uitleg bij project Crux in Rosmalen


De opbrengst van de collectebussen bij de uitgang van de kerk is dit jaar bestemd voor het IZB-Project Crux in Rosmalen. In de grote Rosmalense nieuwbouwwijk De Groote Wielen is geen kerk maar ontstaan wel bijzondere ontmoetingen door het project Crux. De Rosmalense Dominee Wolter Stijf is samen met Marc en Barbara van Nieuw Amerongen nauw betrokken bij Crux. Zij waren zondag 28 augustus in Schoonrewoerd en vertelden tijdens de dienst over wat ze zoal doen in Rosmalen om het geloofsgesprek te voeren. Na de dienst hebben we op het kerkplein koffie gedronken en konden we, heerlijk in de zon, even bijkletsen en vragen stellen.
Wilt u meer informatie? Kijk dan gerust eens op deze link voor een interview met Marc en Barbara of op deze link voor een uitleg over wat Crux allemaal inhoudt. 
 
 
Opening Winterwerk: opgeven voor Zeskamp en Maaltijd

Opening Winterwerk: opgeven voor Zeskamp en Maaltijd
Hallo allemaal! Nu de zomervakantie weer voorbij is, zijn we alweer druk met de voorbereidingen voor het weekend van Opening Winterwerk, dit jaar op 17 en 18 september. U en jij bent van harte welkom bij de Zeskamp die we op 17 september houden tussen 15.00 en 17.00 uur. Daarna gaan we met elkaar eten in de pastorietuin of in het kerkelijk centrum.

Op zondag 18 september is er na de kerkdienst koffie drinken met wat lekkers.
Wilt u/jij meedoen aan de Zeskamp en/of de maaltijd op 18 september? Dan is opgave erg fijn, dit kan via een mailtje naar: winterwerkschoonrewoerd@gmail.com
 
Takenlijst van de kerkdeur Takenlijst van de kerkdeur
In de gemeente wordt er veel werk verzet. Soms wordt het werk verdeeld onder meerdere personen, maar vaak ook maar onder een klein groepje mensen.
Daarom leek het ons goed met jullie te delen wat voor werkzaamheden er zijn.  Misschien vind je het leuk om met je handen te werken en zou je ook graag iets willen doen voor de kerk.
Of je bent goed in leiding geven en zou je talenten ook voor de gemeente willen benutten. Kijk dan eens naar de lijst met werkzaamheden die we binnen onze gemeente hebben.
Wie weet zit er een mooie taak voor je bij die helemaal bij je past. Laat het dan gerust weten aan scriba@hervormdschoonrewoerd.nl.
In de kerk hangt trouwens aan de deur een analoog exemplaar van de lijst, je kunt ook daar je naam invullen. Als je vragen hebt, stel ze gerust. We hopen natuurlijk dat er iets voor je bij zit en je naam erachter zet.
 
 
 
Pastory

Pastory
Jan Meerkerk omschrijft elke week iets over de opvang van de groep Oekraiense vluchtelingen die sinds een aantal maanden in de pastorie verblijven:

Misschien vraagt u zich af of de pastorie leeg is komen te staan. Maar voor een oplettende voorbijganger is de blauw gele vlag nog steeds het teken van onze gasten. Bewoners die vertrekken en op andere plaatsen hun leven verder opbouwen. Ja zo gaat dat als bewoner van een pastorie, het zijn geen blijvers en meestal ook geen terugkerende bewoners. En toch, hoe anders kan het gaan. Een aantal maanden geleden namen we afscheid van Nataliya en haar zoon Danil. Terug naar huis was hun diepe verlangen. Dat was hun plek daar was hun thuis. Maar wat als je thuis geen thuis kan zijn, de dreiging van de oorlog je verward en angstig maakt. En ja natuurlijk Schoonrewoerd zou Schoonrewoerd niet zijn als ze niet opnieuw welkom waren. De pastorie een plek waar velen zich thuis wisten ook al was het niet hun huis.
Dat ons gebed zal zijn, dat voor alle bewoners dit huis een thuis mag zijn.
Jan Meerkerk

(Klik op Lees Meer voor meer Pastory's) 
 
lees meer »
 
Opgeven hulp VakantieBijbelClub Opgeven hulp VakantieBijbelClub
Er staat komende zomervakantie weer een mooie VakantieBijbelClub op het programma. De data zijn bekend: 16, 17 en 18 augustus. De organisatie is in handen is van de Hersteld Hervormde Kerk en iedereen is van harte welkom om te helpen. Wie heeft er zin om een plekje vrij te houden in de agenda om op één of meerdere dagen te helpen bij de VakantieBijbelClub? Wilt u, wil jij meedoen, klik dan op onderstaande link om op een heel snelle manier een formuliertje in te vullen. Alvast bedankt! 

Ja ik geef me op om mee te helpen

 
 
Gebed voor Oekraïne Gebed voor Oekraïne


Een gebed voor de inwoners van Oekraïne, om thuis of in de kerk te bidden.

God van liefde en trouw,

Wij bidden U voor de inwoners van Oekraïne,
voor iedereen die getroffen is door het vreselijke geweld.
In verbijstering zien we de afschuwelijke beelden.
Heer, ontferm U over dit land en haar inwoners.
Laat geweld en wapengekletter stoppen,
de wapens zwijgen.

lees meer »
 
Eerste nieuwsbrief rondom beroepingswerk

Eerste nieuwsbrief rondom beroepingswerk
Klik hier om de allereerste nieuwsbrief rondom het beroepingswerk te downloaden en te lezen. 
 
Download nieuwe Activiteitenkalender Download nieuwe Activiteitenkalender
Klik hier om de nieuwe activiteitenkalender te downloaden 
 
Even voorstellen... pastor Ruud Baas Even voorstellen... pastor Ruud Baas


Geachte gemeenteleden,

Dankbaar voor het feit, dat ik als pastor vanaf 1 augustus in uw midden mag zijn, in dit prachtig uitgestrekte dorp te midden van boomgaarden en weilanden. Nu was ik al vaker in deze streek niet geheel onbekend want in een ver verleden heb ik nog mee mogen werken in de Vijfheerenlanden aan evangelisatie op de camping te Meerkerk en later in Asperen als pastoraal werker voor de opbouw van de gemeente. Inmiddels zijn mijn vrouw Dini en ondergetekende al  ruim 30 jaar getrouwd en wonen we sinds 2018  in Gouda.


 
lees meer »
 
Lied van de maand Lied van de maand
 
Kofferproject Kofferproject

Vinden jullie het als ouders weleens een uitdaging om het geloofsleven binnen het gezin handen en voeten te geven? Wat wil je meegeven aan je kind(eren) en hoe kun je dat vormgeven op een leuke en ontspannen manier? 

Om de gezinnen met kinderen tussen de 4-12 jaar hierin te ondersteunen, heeft de Jeugdraad drie mooie koffers mogen samenstellen; koffers die op reis gaan bij de gezinnen. 

In elke koffer zitten weer andere materialen waar de kinderen en hun ouders thuis mee aan de slag mogen gaan. 

Denk hierbij aan een liedjesbijbel, spelletjes, een stoere bijbel in stripvorm en bijvoorbeeld ook verschillende preken schrijfboekjes om eens uit te proberen. Verder worden jullie als gezin ook uitgedaagd om allerlei opdrachtjes uit te voeren waarbij je bijvoorbeeld foto’s gaat maken, lekkere koekjes bakt en gaat uitdelen of iemand een kaartje stuurt. 

Nieuwsgierig geworden?

Geef je dan op via kofferproject@hervormdschoonrewoerd.nl

 
Live meekijken Live meekijken
 
Wilt u live de kerkdiensten meekijken? Of juist een dienst van eerder terugzien? Klik dan op deze link voor de website van www.kerkdienstgemist.nl 
 
 
Hulp nodig? Schroom niet! Heel Schoonrewoerd Helpt Hulp nodig? Schroom niet! Heel Schoonrewoerd Helpt
Heeft u, door de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus, hulp nodig bij het boodschappen doen? Zoekt u iemand die de hond uit kan laten? Wilt u medicijnen laten ophalen? Zoekt u iemand die voor u kookt? Zoekt u oppas? Schroom niet om de hulp van deze jongeren in te roepen.

App naar 06-17256436 of mail naar heelschoonrewoerdhelpt@gmail.com 
Schroom niet om hulp te vragen. Zij helpen u graag!💪😄
 
Afscheid familie Van der Poel

Afscheid familie Van der Poel
Dominee Erwin van der Poel gaf ons tijdens de afscheidsdienst een Bijbel cadeau. Een Trouwbijbel, omdat het over Gods Trouw gaat. Tijdens de afscheidsdienst van zondagavond zongen hij, Heidi en hun dochters Emma, Lotte en Floortje ons als gemeente toe. Een ontroerend moment waarin ze nog een keer muziek maakten, wat hebben we daar veel van genoten. We mochten hen ‘terugzingen’ met het lied: Ga met God en Hij zal met je zijn.

 
lees meer »
 
Vragen?

Vragen?
Van harte welkom op de website van de hervormde gemeente van Schoonrewoerd. Heeft u vragen over het geloof in God, over ons als gemeente, het bezoeken van een kerkdienst of wilt u graag verder in gesprek? 
Wees welkom om uw vragen te stellen. U kunt ons bereiken via predikant@hervormdschoonrewoerd.nl of scriba@hervormdschoonrewoerd.nl
Liever even bellen? 0345-642572
Altijd welkom.
Schroom niet! 
 
Collecte betalen via de app van Givt

Collecte betalen via de app van Givt

Als u meekijkt naar onze kerkdienst via www.kerkdienstgemist.nl is geven aan de collecte lastig. Gelukkig is daar iets op bedacht: via de app Givt, kunt u alsnog, via telefoon, computer of tablet, per collecte uw donatie doen. 
Wilt u gebruik maken van deze service, dan heeft u de Givt-applicatie nodig. Deze kunt u downloaden op www.givtapp.net/download. Wilt u uitleg? Kijk dan naar onderstaand filmpje. 
 

Givt - Samen blijven geven - Geven op afstand from Givt on Vimeo.

 
Hulp nodig? Bel even...

Hulp nodig? Bel even...

Als vrijwilligers vanuit onze gemeente willen wij met elkaar zorg en ondersteuning verlenen aan gemeenteleden die tijdelijk en in geval van nood hulp nodig hebben. Heeft u hulp nodig? Schroom vooral niet! Het kan zomaar zijn dat we u kunnen helpen. En weet dat we dit ook graag even doen. Oppassen? Een boodschap doen? Een bezoekje om eenzaamheid te verbreken? Bel gerust even naar: 0345-616175 of 0345-505526 of via een mailtje naar: scriba@hervormdschoonrewoerd.nl
 

lees meer »
 
Huwelijksdienst

Huwelijksdienst
De huwelijksdienst in de hervormde gemeente in Schoonrewoerd is (terug) te zien via de website https://kerkdienstgemist.nl/streams/1052324 
Daar zijn overigens alle kerkdiensten op zondag (09.30 uur en om 18.30 uur) live te bekijken en later terug te zien. 
Graag tot ziens! 
 
AVG, ook bij ons

AVG, ook bij ons
De nieuwe wet rondom de privacy is van kracht. Dat houdt behoorlijk wat in. Onze kerkenraad heeft daar goed over nagedacht en u kunt alle afspraken lezen. Klik hier voor het privacystatement van de Hervormde Gemeente in Schoonrewoerd