Week van gebed, online Week van gebed, online
De Week van Gebed vindt 17 t/m 24 januari digitaal plaats. Informatie is te vinden op de site www.celleerdam.nl. Daar is ook de Week van Gebed live te volgen. De avonden starten om 19.00 (eerder inloggen kan) en ze zullen duren tot ongeveer 20.00 uur. 

#blijfinmijnliefde Dat is de oproep die in 2021 centraal staat tijdens de Week van gebed voor eenheid
van christenen. Het is een oproep van Jezus Christus zelf uit het evangelie volgens Johannes.

Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te
bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de
samenleving in de voorbeden een plek te geven.

Het thema verwijst naar een uitspraak van Jezus Christus uit Johannes 15. Hij zegt daar tegen zijn discipelen: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’

Jezus blijft in de liefde van Zijn Vader en wil niets liever dan die met ons delen. Hiervoor
gebruikt Hij het beeld van de wijnstok. Hij is de wijnstok en de Vader de wijnbouwer. Die snoeit ons en maakt
ons heel, zodat wij hem kunnen eren en vrucht dragen. Vrucht die zichtbaar wordt in eenheid. Dat is wat we
hopen dat er in deze Week van gebed voor eenheid gebeurt.
 
Kerkboekje zondagse morgendiensten

Kerkboekje zondagse morgendiensten
Voor de komende periode is er weer een kerkboekje dat aansluit bij het tekstgedeelte waar in de ochtenddienst de preek over gaat.

Klik hier om het kerkboekje voor 24 januari te downloaden. Veel succes en plezier tijdens het maken! 
 
Hulp nodig? Schroom niet! Heel Schoonrewoerd Helpt Hulp nodig? Schroom niet! Heel Schoonrewoerd Helpt
Heeft u, door de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus, hulp nodig bij het boodschappen doen? Zoekt u iemand die de hond uit kan laten? Wilt u medicijnen laten ophalen? Zoekt u iemand die voor u kookt? Zoekt u oppas? Schroom niet om de hulp van deze jongeren in te roepen.

App naar 06-17256436 of mail naar heelschoonrewoerdhelpt@gmail.com 
Schroom niet om hulp te vragen. Zij helpen u graag!💪😄
 
Online-kerk Online-kerk
Tot en met 9 februari zullen er tijdens de kerkdiensten geen gemeenteleden aanwezig kunnen zijn. Dit om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Voor de speciale diensten blijft er de mogelijkheid voor een hele kleine groep mensen om zich op te geven. Alleen als u voor een dienst een uitnodiging heeft ontvangen, bent u welkom in het kerkgebouw. We zijn dankbaar voor de goede verbinding met de kerk, waardoor de dienst ook elders, online te volgen is.  
  https://kerkdienstgemist.nl/stations/1096-Hervormde-Gemeente-Schoonrewoerd
 
Online winterwerk tot 9 februari

Online winterwerk tot 9 februari
We hebben besloten om tot en met 9 februari 2021 elkaar niet meer te ontmoeten in de kerk, het kerkelijk centrum tijdens bijvoorbeeld de kerkdiensten, Casa Damsteeg, de Gesprekskring, Gebedskring, Mac of andere winterwerkactiviteiten.

We zagen en hoorden de premier in december diep zuchten. Een zucht die we misschien allemaal wel herkennen. Maar met elkaar zoeken we naar mogelijkheden om, via de digitale weg, toch met elkaar in verbinding te kunnen blijven. Want samen gemeente zijn, is nu belangrijker dan ooit. 

Kerstfeest 
Nu wij zien hoe de maatregelen om het coronavirus terug te dringen ineens zijn toegenomen, hopen en bidden wij dat u, dat jij, je niet eenzaam voelt. Gelukkig kunnen de kerkdiensten doorgaan, zij het online. 

We mochten in december de geboorte van de Heere Jezus vieren. Een feest dus! Hoe moeilijk deze periode ook is, we zagen ernaar uit, misschien wel meer dan ooit, dat het licht weer doorbreekt en wij ons niet eenzaam voelen, wie we ook zijn en waar we ons ook bevinden.

Gebed 
Zullen we met elkaar, ieder op zijn of haar eigen plaats, de handen vouwen en voor elkaar bidden. Bidden om geduld, vrede, hoop, troost en de voortdurende aanwezigheid van God, in zijn Geest en in de Heere Jezus die als kindje zo klein, geboren in Bethlehem naar de Hemel wees. De plaats vanwaar we alles mogen verwachten. 

We vragen u, jou, om voor elkaar te bidden. Zodat we, ondanks alles, Gods Heilige Geest mogen laten werken in, om, onder en boven ons. Zodat we ons gedragen weten en voelen door de Heere Jezus, die ons liefheeft. Houd moed. Heb lief. Tot snel!

 
 
Live meekijken Live meekijken
 
Wilt u live de kerkdiensten meekijken? Of juist een dienst van eerder terugzien? Klik dan op deze link voor de website van www.kerkdienstgemist.nl 
 
 
Vragen?

Vragen?
Van harte welkom op de website van de hervormde gemeente van Schoonrewoerd. Heeft u vragen over het geloof in God, over ons als gemeente, het bezoeken van een kerkdienst of wilt u graag verder in gesprek? 
Wees welkom om uw vragen te stellen. U kunt ons bereiken via predikant@hervormdschoonrewoerd.nl of scriba@hervormdschoonrewoerd.nl
Liever even bellen? 0345-642572
Altijd welkom.
Schroom niet! 
 
Collecte betalen via de app van Givt

Collecte betalen via de app van Givt

Als u meekijkt naar onze kerkdienst via www.kerkdienstgemist.nl is geven aan de collecte lastig. Gelukkig is daar iets op bedacht: via de app Givt, kunt u alsnog, via telefoon, computer of tablet, per collecte uw donatie doen. 
Wilt u gebruik maken van deze service, dan heeft u de Givt-applicatie nodig. Deze kunt u downloaden op www.givtapp.net/download. Wilt u uitleg? Kijk dan naar onderstaand filmpje. 
 

Givt - Samen blijven geven - Geven op afstand from Givt on Vimeo.

 
Lied van de maand Lied van de maand
 
Hulp nodig? Bel even...

Hulp nodig? Bel even...

Als vrijwilligers vanuit onze gemeente willen wij met elkaar zorg en ondersteuning verlenen aan gemeenteleden die tijdelijk en in geval van nood hulp nodig hebben. Heeft u hulp nodig? Schroom vooral niet! Het kan zomaar zijn dat we u kunnen helpen. En weet dat we dit ook graag even doen. Oppassen? Een boodschap doen? Een bezoekje om eenzaamheid te verbreken? Bel gerust even naar: 0345-616175 of 0345-505526 of via een mailtje naar: scriba@hervormdschoonrewoerd.nl
 

lees meer »
 
Huwelijksdienst

Huwelijksdienst
De huwelijksdienst in de hervormde gemeente in Schoonrewoerd is (terug) te zien via de website https://kerkdienstgemist.nl/streams/1052324 
Daar zijn overigens alle kerkdiensten op zondag (09.30 uur en om 18.30 uur) live te bekijken en later terug te zien. 
Graag tot ziens! 
 
AVG, ook bij ons

AVG, ook bij ons
De nieuwe wet rondom de privacy is van kracht. Dat houdt behoorlijk wat in. Onze kerkenraad heeft daar goed over nagedacht en u kunt alle afspraken lezen. Klik hier voor het privacystatement van de Hervormde Gemeente in Schoonrewoerd