Jubileum Ds. J. Westland

Jubileum Ds. J. Westland
'De Heere is trouw' 
,,Dank ‘broeder Jan’ voor uw woorden,'' zei ds. J. Westland afgelopen zondagochtend nadat hij was toegesproken door ouderling Jan Meerkerk.

,,Dat ik u broeder Jan noem, duidt op een enorme verandering. Ik kan me niet voorstellen dat ik 45 jaar geleden tegen ouderling Burggraaf, die mij toen toesprak, ‘broeder Dirk’ zou zeggen.''
,,Zo zijn er in 45 jaar aan de buitenkant allerlei veranderingen en vormen opgetreden en dat kan ook niet anders. Zo gaat het leven en zo gaat de kerk en de gemeente van Christus haar weg door de tijden heen.''

,,Niet veranderd is de verwondering over de trouw van de Heere, voor deze gemeente door alle crises heen. Dat is niet omdat jullie of ik nu zo trouw zijn geweest, maar omdat de Heere trouw is van geslacht tot geslacht. Vertrouw op de Heere, op zijn trouw en op zijn genade. De trouw van de Heere is onveranderlijk. Of je jong bent, of oud bent, je mag daarvan leven. Daarvan is het ècht goed leven.
Zoals we zongen in psalm 118: Zijn Goedheid gaat het al te boven, Zijn goedheid duurt in eeuwigheid.''

Veertien beroepen
Precies 45 jaar geleden is dominee Westland in Schoonrewoerd bevestigd tot dominee. Hij had de keuze uit veertien beroepen vanuit het hele land. Dat zijn weg, of beter gezegd Gods weg, naar Schoonrewoerd leidde, is daardoor extra bijzonder.

Na vier jaar dominee te zijn geweest, was ds. J Westland dominee in Amersfoort, Ede, Kampen en Bergambacht naar Houten.
Eén toga heeft de dominee versleten in al die jaren. Inmiddels draagt de 73-jarige predikant zijn tweede toga. Sinds september 2011 is de predikant met pensioen, ofwel met emeritaat. Maar ds. Westland is nog vaak op de preekstoel te vinden, waaronder onze preekstoel in Schoonrewoerd.
Ds. J. Westland woont sinds zijn emeritaat in Putten waar hij nog altijd lesgeeft voor de cursus theologische vorming van gemeenteleden. 


Wilt u de dienst terugzien? Klik dan op deze link: http://kerkdienstgemist.nl/assets/1338672-Morgendienst#.V-KV5RWyNHw

Meer foto's van de jubileumdienst zijn te vinden op onze Facebookpagina: 
https://www.facebook.com/hervormdschoonrewoerd​


Uit het archief: Dit nieuwsbericht was te lezen in het Reformatorisch Dagblad op 9 september 1971, twee dagen na de bevestiging van ds. Westland in Schoonrewoerd.
http://www.digibron.nl/search/detail/012ea93d94ab8fea0fe2bd54/?authenticated=false#


 
terug