40 jarig ambtsjubileum Ds. L. Kruijmer

40 jarig ambtsjubileum Ds. L. Kruijmer
Ds Lucas Kruijmer (68) viert komend weekend dat hij veertig jaar dominee is. Op zondag 7 september 1977 is hij bevestigd als predikant in Schoonrewoerd. Zondag 3 september om 09.30, veertig jaar na dato, gaat ds. Kruijmer weer voor tijdens de eredienst van de hervormde gemeente in Schoonrewoerd. Na afloop is er tijdens het koffiedrinken met de gemeente de gelegenheid om de dominee en zijn vrouw te feliciteren met dit jubileum.
Ds. Lucas Kruijmer groeide op in Huizen, studeerde theologie in Utrecht en was dominee in Schoonrewoerd, Sommelsdijk (1981), Lunteren (1987), Putten (1997) en Veenendaal (2006).  In 2014 ging de dominee met emeritaat, ofwel pensioen. Maar is sindsdien nog altijd op zondag op diverse kansels te vinden, zo ook vaak op die van Schoonrewoerd.
Hieronder twee linkjes met verwijzingen naar artikelen uit De Waarheidsvriend, het nieuwsblad van de Gereformeerde Bond. Opvallend detail: Tijdens de avonddienst op de dag van de intrede van ds. L. Kruijmer leverde de collecte bijna drieduizend gulden op. Kijken of dat zondag weer lukt…
 
Uit het archief…
Intrede te Schoonrewoerd
Afscheid van Schoonrewoerd
 
terug